Schotte is verhuisd naar Ens

Schotte Kunststoffen is al vele jaren één van de toonaangevende fabrikanten van plastic flessen, potten en jerrycans in de Benelux.

Het bedrijf produceert jaarlijks miljoenen producten in verschillende vormen en maten voor de farmaceutische-, voedings-, chemische- en industriële sector. Door de sterke groei en de beperkte mogelijkheden om verder uit te breiden op de oude locatie in Kampen moesten we uitwijken naar een nieuwe locatie.

Als kunststofverwerker zijn wij vooruitstrevend als het gaat om verduurzaming.
Onze nieuwe productielocatie is voorzien van een maximum aantal zonnepanelen. De warmte die vrijkomt tijdens ons productieproces gebruiken we weer om de productieruimte en kantoren te verwarmen. We zijn nagenoeg aardgasvrij en blijven continu intern innoveren om vrijgekomen energie weer opnieuw te gebruiken.
We selecteren onze leveranciers onder andere op het nastreven van reductie van verpakkingsmaterialen en duurzaamheid.

Al in 2012 hebben we in samenwerking met een groot chemisch concern uit het zuiden van het land de eerste test uitgevoerd met het blazen van flessen vervaardigd uit gerecycled plastic (verkregen uit onze dagelijkse afvalstroom).
Ondanks dat wij van mening zijn dat de bron van de vervuiling ligt bij de opvoeding van de consument, beseffen we maar al te goed dat ook wij als producent kunnen bijdragen aan de verbetering van ons milieu. 

Schotte Kunststoffen en Rohrmann Kunststoffverpackungen staan vooraan als het gaat om totale dienstverlening.
Juist in deze branche weten wij hoe belangrijk het is als bijvoorbeeld een container voor export op tijd dient te vertrekken en uw producten dus op tijd geleverd moeten worden.
Ook als de klant spontane acties in het leven roept, zijn wij in staat snel te anticiperen.

Schotte ziet de toekomst zonnig tegemoet.

Het extrusieblazen gaat gepaard met een hoge energieconsumptie.
Helaas kregen we geen toestemming voor eigen windmolens op ons bedrijventerrein en zijn we uitgeweken naar een zonnedak. Dit is niet genoeg om ons onafhankelijk te maken van het energienetwerk, maar we dragen hierdoor wel een heel stuk bij aan een beter milieu. We hebben in ons nieuwe pand flink geïnvesteerd in warmteterugwinsystemen en er voor gezorgd dat we zo duurzaam mogelijk produceren.